930×122 CAPRA 5

    mihai-tanasescu

    Fost deputat de Argeş, vicepreşedinte la BEI

    România va avea, în premieră, un vicepreşedinte la Banca Europeană pentru Investiţii. Vestea importantă pentru judeţul nostru este că un fost deputat de Argeş va prelua această funcţie. Este vorba de Mihai Tănăsescu, reprezentantul din prezent al României la Fondul Monetar Internaţional.

    Conform Mediafax, din poziţia de vicepreşedinte al BEI, Tănăsescu va coordona activitatea băncii în Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe şi Pacific) şi Africa de Sud. BEI are opt vicepreşedinţi.

    Banca Europeană pentru Investiţii este o instituţie europeană creată în 1958, prin Tratatul de la Roma. Acţionarii BEI sunt cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. În afara finanţării proiectelor din statele UE, BEI activează şi din Africa, Asia şi Rusia, acoperind în total peste 150 de ţări.

    Instituţia este cea mai mare bancă internaţională nesuverană atât din punct de vedere al finanţărilor acordate, cât şi al emisiunilor pe pieţele de capital.

    Tănăsescu este din 2007 reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional şi ocupă poziţia de director general adjunct în Constituanta Olandeză. El are 56 de ani.

    El este unul dintre cei trei români care fac parte din Comisia Trilaterală, una dintre cele mai influente organizaţii la nivel mondial.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90