New Profesional Consult 930 x 122

braconier_capre_negre_mare

Fost ofiter SRI, prins la braconaj de capre negre

Un fost ofiţer SRI, Nicolae Dina, din judeţul Argeş, a fost reţinut, după ce a fost capturat, sâmbătă, de o echipă mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti, pe muntele Capra, în masivul Făgăraş, la braconaj. Individul, in varsta de 55 de ani, acum pensionar, din Curtea de Argeş, este cercetat penal pentru braconaj şi uz de armă de vânătoare fără drept, după ce a împuşcat trei exemplare de capră neagră.

 

Salvamontiştii l-au descoperit pe braconier, au sunat la 112, după care, alături de doi poliţişti au plecat să îl prindă pe fostul ofiţer SRI.
{gallery}braconaj{/gallery}

Alergat prin munţi

Zi plină pentru echipa Salvamont Argeş, sambătă. După o acţiune care a presupus monitorizarea, urmărirea braconierului prin munţi, au reuşit, alături de poliţişti, să îl captureze pe braconier. Fostul angajat al SRI reuşise însă, deja, să vâneze de capre negre, specie protejată prin lege, de vârstă juvenilă.

Masacru in toata regula

Ar trebui menţionat că individual a reuşit, prin acest măcel, să distrugă o zecime din efectivele de capre negre din zonă. După mai multe ore de audieri, Nicolae Dina, în vârstă de 55 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introdus în arest. Duminică, suspectul a fost prezentat la Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de arestare preventivă. Cele trei capre negre au fost predate Ocolului Silvic Vidraru, iar arma de vânătoare a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Nicolae Dina este acuzat de braconaj şi uz fără drept de armă de vânătoare, fapte pedepsite cu închisoare de la trei la şapte ani sau cu amendă de la 5.000 la 25.000 de lei.
Foto: Adi Sanduloiu

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90