EcoMoto 930×122

gara

FOSTA GARĂ A PITEȘTIULUI, ACUM O GROAPĂ! 10 POZE FĂCUTE AZI PE ȘANTIER!

Din clădirea vechii gări a Piteștiului a mai rămas… o groapă. Este fundația unuia dintre cele două module ale viitoarei gări. Fotografiile au fost făcute astăzi pe șantierul pe care se construiește noua gară a municipiului.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Clădirea veche a fost demolată în toamna anului trecut, după 141 de ani de la construirea ei. Vechea gară, acum o amintire, fusese inaugurată pe 13 septembrie 1872, în același timp cu darea în folosință a liniei de cale ferată Pitești-Chitila-București.

În ceea ce privește viitoarea gară, aceasta va avea două module: unul spre cartierul „Tudor Vladimirescu”, iar celălalt – pe amplasamentul clădirii demolate. Cele două module vor fi legate de o pasarelă pietonală, care va fi suspendată deasupra liniilor de cale ferată. Viitoarea gară va avea spații comerciale, lifturi și scări rulante. Inițial, lucrările erau programate să se încheie în februarie 2014. Evident că termenul nu va fi respectat.

Citiți și: Descoperă cele mai tari sfaturi pentru vestita curățenie de primăvară!

Clădirea viitoarei gări este construită de „Leonard Weiss RO SRL”, filiala din România a societăţii germane „Leonard Weiss GmbH & Co KG”. Valoarea investiției depășește 82.337.000 de lei. Din acest total, peste 45.000.000 de lei sunt bani europeni nerambursabili, iar restul reprezintă contribuția statului român. Beneficiar este Ministerul Transporturilor. Proiectul a prins contur datorită piteșteanului Bogdan Ivan, fost consilier județean, și s-a materializat pe vremea când acesta era consilier al ministrului de atunci al Transporturilor, Radu Berceanu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90