930×122 POSADA 5

FEmeiPC_002

Fosta sefa a Loteriei Nationale, la Pitesti

230 de copii cu risc de abandon scolar au fost identificati in Arges de Partidul Conservator, in acest sens fiind lansata la Pitesti vineri, 7 octombrie 2011, o campanie de prevenire a acestui fenomen. La eveniment a participat si Liliana Minca, fost sef al Loteriei Nationale Romane. Liliana Minca este cea care conduce acum ca interimar organizatia nationala de femei a conservatorilor.

La Biblioteca Judeteana a avut loc conferinta de lansare a unui proiect al organizatiei de femei a PC Arges, privind combaterea abandonului scolar. „Scoala iti construieste viitorul! Nu o abandona!” – acesta este mott-ul sub care se desfasoara campania care va deveni una nationala gratie implicarii presedintei interimara a organizatiei nationale de femei, Liliana Minca.

Liliana Minca a venit la Pitesti special pentru acest eveniment si s-a declarat impresionata de faptul ca PC Arges a identificat 230 de copii in judet care prezinta risc de abandon scolar ridicat din cauza lipsei mijloacelor materiale necesare ale famililor lor. Un caz aparte este cel al unui baietel de 8 ani din Izvoru care a devenit „vedeta” unui clip al PC Arges pentru aceasta campanie care va deveni nationala.

Baietelul sta cu mama sa care nu are decât un venit de 50 de lei pe luna de la Primarie si care nu are cum sa il mai trimita la scoala. Liliana Minca a anuntat ca baietelul va fi ajutat de fundatia pe care ea o conduce si a indemnat si alte organizatii non-guvernamentale sa procedeze la fel. „Ostilitatile” de la Biblioteca Judeteana au fost conduse de Ion Cornel Lazar, presedintele PC Arges, si Adrian Croitoru, presedintele organizatiei judetene de femei.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3