New Profesional Consult 930 x 122

mihai-ghezea

Fostul patron de presa din Arges – Mihai Ghezea arestat pentru santaj

Mihai Ghezea, fost patron al ziarului „Atac la persoană” si ,,Impact in Arges”, a fost reţinut azi, de poliţie, pentru şantajarea lui Ioan Niculae, patronul  echipei de fotbal Astra Ploieşti şi al Holdingului InterAgro printr-un contract de publicitate.

 

Fostul patron de presă a fost ridicat de pe stradă şi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri. El este audiat într-un dosar de urmărire penală în care are calitatea de învinuit. Pe numele lui a fost emis mandat de retinere, urmând ca procurorii să de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 să ceară arestarea preventivă. Anchetatorii îl suspectează pe Ghezea că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Ioan Niculae. În luna aprilie între InterAgro şi „Atac la persoană” a fost încheiat un contract de publicitate, pentru suma de 1.000 de euro lunar. Una dintre clauzele contractului era aceea ca ziarul să se abţină de la a publica materiale care să aducă atingere sau să afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personală.

 

Ioan Nicolae a plătit un avans pe trei luni, insa după acest interval de timp Mihai Ghezea a reziliat contractul şi a publicat un material jurnalistic ce viza viaţa personală a lui Ion Niculae. Motivul rezilierii bruşte ar fi fost acela că Ghezea ar fi dorit o majorare a sumei. În luna iulie, patronul Holdingului InterAgro a depus o plângere penală la poliţie, acuzându-l pe Mihai Ghezea de şantaj.

Ghezea nu este la prima abatere.  Fostul director al publicatiei ,,Impact in Arges”, Mihai Ghezea este pus sub invinuire in dosarul OTV, patronul postului, Dan Diaconescu fiind acuzat de o noua infractiune de santaj. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată  într-un dosar în care Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi de şantajarea primarului comunei Zărand, din judeţul Arad, Ion Moţ şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Alte scandaluri in penale in care a fost implivat “ziaristul” Ghezea

Unul dintre cei care l-au ajutat pe Omar Hayssam sa paraseasca ilegal Romania este Mihai Ghezea, fostul director al cotidianului „Atac”, in prezent un prosper om de afaceri. Mihai Ghezea este cel care l-a tinut ascuns pe colonelul Gheorghe Trutulescu, implicat in afacerea „Tigareta II”, si l-a dus apoi la Arad cu intentia de a-l ajuta sa treaca frontiera. Controversatul fost director al ziarului „Atac” este cunoscut ca fiind un om al serviciilor secrete. De altfel, asa cum arata rapoartele SRI, Mihai Ghezea este unul dintre cei presupusi a fi pus la cale operatiunea Costesti, din timpul mineriadei din 1999, in care ortacii au reusit sa sparga barajul fortelor de Politie si sa ii inconjoare pe jandarmi.Tinand cont de aceste lucruri, conform surselor, Omar Hayssam i-a ordonat lui Mihai Ghezea sa-l ajute sa paraseasca ilegal Romania. Astfel,  Ghezea a apelat la reteaua sa proprie pentru a-l scoate din tara pe sirianul judecat pentru terorism. Ghezea l-a scos din tara pe Hayssam prin zona Oltenita, unde detine mai multe proprietati la limita frontierei Romaniei.

555×222  MAIA
eurial 570×90