930X122 MAIA

acces_interzis

Fără maşini în parc

Problema accesului maşinilor în Parcul Trivale revine în actualitate. În acest sens, municipalitatea piteşteană intenţionează să mai permită accesul cu autovehiculele doar pe o anumită zonă, celelalte căi de acces urmând să fie blocate. Astfel, după cum a spus primarul Tudor Pendiuc miercuri, 8 august, accesul va mai fi permis doar dinspre zona Făgetului, în rest nu va mai intra nicio maşină pe aleile unde în mod normal se plimbă cetăţenii.

Vor exista doar anumite excepţii pentru credincioşii care merg în grupuri organizate (cu autocare) la schitul din Trivale, dar şi pentru accesul la slujbele de vinerea noaptea.

„Trebuie să punem capăt unor situaţii anormale. Nu cred că în alte parcuri din lume se intră cu maşina. Sper ca într-un an, maximum, pădurea Trivale să treacă la noi, la municipalitate, şi să o transformăm în parc natural.

Astfel, vom putea accesa fonduri europene care ne vor ajuta la o serie de investiţii pe care le avem deja în vedere”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

Încercări de interzicere a accesului maşinilor în parc au mai fost de-a lungul timpului, dar de fiecare dată au fost sesizări în special de la schit şi de unii localnici care vor ca maşinile să poată ajunge în zona lor fără restricţii. În prezent accesul este permis numai până la schit, dinspre Cornul Vânătorului, şi până la Grotă, dinspre Mărăşeşti.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90