EcoMoto 930×122

zapada

Fără parazăpezi, degeaba…

Argeşul figurează cu mai multe artere de circulaţie pe harta drumurilor „înzăpezibile” din ţară. Harta a fost realizată de Ministerul Transporturilor, dar nu este de ajuns. Ar trebui ca acelaşi minister, în colaborare cu alte autorităţi ale statului, să ia măsuri pentru a nu se ajunge în situaţia ca drumurile să fie închise sau blocate temporare din cauza zăpezii.

O astfel de metodă ar fi cea a montării de parazăpezi în puncte cheie, dar şi plantare a unor perdele forestiere care să asigure protecţia drumurilor (aşa cum o făceau înainte de a fi… tăiate de autorităţi).

Parazăpezile au început să redevină o practică obişnuită în special în sudul judeţului Argeş, acolo unde există şi cele mai mari probleme din cauza zăpezii viscolite.

Drumurile pe care ar putea fi probleme, conform Ministerului Transporturilor, sunt autostrada Bucureşti – Piteşti, drumul naţional 65 Piteşti – Ungheni, drumul spre Craiova de la Piteşti şi vechiul drum de la Piteşti spre Bucureşti.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3