NOR CURIER 930X122

politia

(GALERIE FOTO) ARGEȘ: POLIȚIȘTI ÎN HIPERMARKET

Argeș: polițiști în hipermarket. În Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, 26-30 septembrie 2016, poliţiştii argeșeni au dezbătut teme pentru prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, a infracţiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor comise cu violență şi pentru siguranţa rutieră.

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

Prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, 26 septembrie, a fost dedicată prevenirii delincvenței juvenile. Poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a delincvenței juvenile în rândul adolescenților. La activităţi au participat şi poliţişti de la compartimentele de prevenire a criminalității și relații publice, care le-au prezent elevilor aspecte ale muncii de poliţie judiciară.

Pe 27 septembrie poliţiştii li s-au adresat elevilor din școlile gimnaziale și primare, atât din mediul urban, cât și rural, desfășurând sesiuni de informare pe tema prevenirii victimizării minorilor.

Citiți și: Argeș. Tânăr mort în mașina condusă de un șofer de 19 ani, care era băut

În cea de a treia zi au fost dezbătute teme despre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Poliţiştii au organizat o activitate de prevenire a furturilor din locuință în zona centrală a municipiului Pitești și în centre comerciale, inclusiv hipermarketuri. Oamenii legii au participat la ședințe cu membrii asociațiilor de proprietari, ocazie cu care au oferit informații cu privire la protecția bunurilor.

Pe 29 septembrie poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență. Au fost dezbătute subiecte referitoare la combaterea și prevenirea faptelor cu violență în unitățile școlare. În ziua dedicată siguranţei rutiere, pe 30 septembrie, poliţiştii au derulat activități pe linia prevenirii accidentelor rutiere cauzate de viteză și neacordarea de către șoferi a priorității de trecere pentru pietoni.

La toate aceste activități au participat cadre didactice, elevi și parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3