New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural mioveni

(GALERIE FOTO) ÎN MIOVENI S-A JUCAT HORA UNIRII

În Mioveni s-a jucat Hora Unirii. Autoritățile locale din Mioveni au marcat astăzi, în avans, Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859).

Citiți și: Mioveni: Program special la Biroul de Taxe şi Impozite

Cu această ocazie, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc seminarul “Viitorul tinerilor Europei sub președinția României”, eveniment organizat în cadrul programului WISE.

Proiectul WISE urmărește să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei, să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel european. Mioveni este singurul oraș din România care participă ca partener.

Citiți și: Pregătiri de Bobotează, la Mioveni

De asemenea, sala de spectacole a Centrului Cultural a găzduit evenimentul “Hai să dăm mână cu mână”, prezentat de elevii școlilor din oraș. Elevii au cântat, au dansat și au recitat poezii patriotice în cinstea Unirii.

În plus, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia s-a desfășurat proiectul educaţional-cultural „Unirea Principatelor Române – de la proiect politic la realitate istorică”.

Programul a culminat cu tradiționala Horă a Unirii, în care s-au prins locuitori ai Mioveniului, elevi, angajați ai instituțiilor publice și reprezentați ai autorităților locale, județene și centrale.

Manifestările, organizate de Primăria și Consiliul Local Mioveni, în parteneriat cu Centrul Cultural, Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia și unitățile de învățământ din oraș, au fost programate cu o zi mai devreme având în vedere faptul că 24 ianuarie este zi nelucrătoare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441