NOR CURIER 930X122

centrul cultural mioveni

(GALERIE FOTO) ÎN MIOVENI S-A JUCAT HORA UNIRII

În Mioveni s-a jucat Hora Unirii. Autoritățile locale din Mioveni au marcat astăzi, în avans, Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859).

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Cu această ocazie, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc seminarul “Viitorul tinerilor Europei sub președinția României”, eveniment organizat în cadrul programului WISE.

Proiectul WISE urmărește să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei, să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel european. Mioveni este singurul oraș din România care participă ca partener.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

De asemenea, sala de spectacole a Centrului Cultural a găzduit evenimentul “Hai să dăm mână cu mână”, prezentat de elevii școlilor din oraș. Elevii au cântat, au dansat și au recitat poezii patriotice în cinstea Unirii.

În plus, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia s-a desfășurat proiectul educaţional-cultural „Unirea Principatelor Române – de la proiect politic la realitate istorică”.

Programul a culminat cu tradiționala Horă a Unirii, în care s-au prins locuitori ai Mioveniului, elevi, angajați ai instituțiilor publice și reprezentați ai autorităților locale, județene și centrale.

Manifestările, organizate de Primăria și Consiliul Local Mioveni, în parteneriat cu Centrul Cultural, Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia și unitățile de învățământ din oraș, au fost programate cu o zi mai devreme având în vedere faptul că 24 ianuarie este zi nelucrătoare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3