NOR CURIER 930X122

    Vanatoare

    Gestionarii fondurilor de vânătoare din Argeş, chemaţi la Mediu

    Pe 23 februarie a avut loc la sediul Agenţiei Regionale de Mediu Piteşti o întâlnire cu gestionarii fondurilor de vânătoare constituite în judeţul Argeş. Întâlnirea a avut drept scop elaborarea studiior speciale de evaluare a stării resurselor biologice din flora şi fauna salbatică, care se exploatează şi se valorifică în diferite scopuri economice şi sociale.

    În acest sens, este necesară realizarea evaluării efectivelor pentru speciile de animale sălbatice strict protejate, respectiv: ursul brun, lup, râs şi pisică sălbatică.

    ”În acest sens,  gestionarii fondurilor cinegetice trebuie să realizeze, conform legilaţiei în vigoare, programarea acţiunilor de evalure a efectivelor şi apoi să o transmită Agenţiilor pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Cinegetic.

    În Argeş sunt 12 gestionari de fonduri de vânătoare. În urma discuţiilor purtate în cadrul întâlnirii, s-a stabilit, de comun acord, ca perioada de evaluare să aibă loc între 27 februarie 2012 şi 20 aprilie 2012.

    În funcţie de evoluţia vremii şi informaţiile furnizate de personalul de teren al gestionarilor se stabilesc 3 zile pentru fiecare fond de vânătoare.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3