EcoMoto 930×122

GIC

GIC Piteşti urmează Dacia în Maroc

Silviu Badea, director Dezvoltare şi Relaţii Internaţionale în cadrul Grupului Industrial Componente, anunţă că firma pe care o reprezintă îşi extinde domeniul de activitate în Maroc. Practic, este vorba de dezvoltarea unei pieţe unde operează unul dintre principalii beneficiari ai serviciilor şi pieselor produse de GIC, şi anume Dacia.

„În cadrul strategiei  industriale a Grupului Industrial Componente – GIC  Piteşti, subiectul dezvoltării  activităţilor la nivel internaţional a constituit o prioritate încă de la jumătatea anilor ’90. În prima etapă, această strategie a fost susţinută de dezvoltarea pieţei de export în comunitatea europeană şi de cultivarea de cooperări cu parteneri  externi, în vederea deschiderii de noi pieţe şi a infuziei de know-how tehnologic şi organizatoric.

Odată cu accentuarea fenomenului globalizării, după anii 2000, Grupul Industrial Componente a trecut la o viteză superioară, analizând posibilitatea dezvoltării de unităţi de producţie în afara ţării, în scopul de a-şi acompania clienţii strategici.

În 2012, Subansamble Auto, membră a grupului GIC, a pus bazele unui parteneriat în Maroc, în vederea producţiei de piese auto destinate uzinelor Renault din Tanger şi Casablanca. Fabrica va fi localizată în Casablanca şi va avea, pentru început, un număr de aproximativ 50 de angajaţi, urmând  a livra componente plastice ce vor echipa planşa bord a noului model Logan produs în Maroc, începând cu toamna anului 2013.

Instalarea unei  unităţi de producţie în Maroc a venit în mod natural din dorinţa dezvoltării pieţelor actuale prin acompanierea grupului Renault, în proiectul major pe care l-a iniţiat în Tanger, dar şi prin potenţialul pe care o astfel de implantare o are în a deservi industria auto spaniolă datorită proximităţii geografice, dar şi a competitivităţii economice  a Marocului.

Când vorbim de competitivitate economică facem referire atât la costurile salariale şi predictibilitatea acestora pe viitor, cât şi la costul utilităţilor şi facilităţilor fiscale acordate de statul marocan”, afirmă Silviu Badea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3