NOR CURIER 930X122

copos

Greva generala la Ana IMEP

Angajatii de la Ana IMEP, societate patronata de omul de afaceri George Copos, au intrat luni, 8 noiembrie, in greva generala. Ei vor o majorare salariala substantiala, avand in vedere profitul obtinut de societate anul trecut (cu peste 500.000 de lei mai mult decat suma prevazuta iniatial), dar conducerea societatii nu este de acord cu solicitarile acestora.

Edificatoare sunt mesajele angajatilor, scrise pe afise mari lipite de geamurile Ana IMEP: „Greva generala”, „Sa nu te increzi in darurile grecilor si in cuvantul lui George Copos”, „Ori locuri de munca, ori protectie sociala la disponibilizari” si „Cerem conditii de munca si salarii decente”. Conducerea unitatii i-a invitat din nou pe sindicalisti la negocieri, acestia dand curs invitatiei.

Lista de revendicari a angajatilor este destul de lunga, cele mai importante solicitari fiind o majorare salariala de 220 de lei incepand cu 1 septembrie, acordarea unor diferente de bani din primele de porc mai vechi (in 6 rate), participarea angajatilor la profit, plata orelor suplimentare cu 100% si in timpul saptamanii, masuri de protectie a angajatilor la concediere.

Conducerea societatii a oferit, la negocierile de pana acum, doar o crestere salariala in doua transe, respectiv 40 de lei de la 1 noiembrie 2010 si 40 de lei de la 1 aprilie 2011, propunere pe care sindicatele au respins-o.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90