930 x122 grota rece

banca

Greva in sistemul bancar?

Salariatii din sistemul bancar si din sectorul asigurarilor sunt nemultumiti de intentia patronilor de a modifica „in mod nejustificat drepturile salariatilor”. Potrivit unui comunicat trimis de CNS Cartel Alfa, semnat de Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci si Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana (BCR), se poate ajunge pana la greva in sistemul bancar.

Problemele sunt legate de intentia patronatelor de a desfiinta tichetele de masa, de a elimina beneficiile din profit, de exemplu primele, si sa diminueze salariile compensatorii. Federatiile sindicale ale angajatilor din banci si din sectorul asigurarilor se afla in negocieri cu patronatele.

In functie de rezultatele negocierilor, sindicatele ar putea sa inceapa manifestarile de pichetare si exista chiar si posibilitatea unei greve. Conducerile bancilor nu comenteaza aceste nemultumiri ale angajatilor, preferand sa pastreze discretia in legatura cu subiectul.

Trebuie spus, totusi ca, daca dam crezare datelor statistice, angajatii din sectorul intermedierilor financiare au beneficiat in decembrie anul trecut de cresteri salariale intre 20% si 22%, fata de noiembrie, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii.

In luna decembrie din 2010, salariul mediu net pe ramura intermedierilor financiare a fost de 3.816 lei, in crestere fata de luna precedenta, cand salariul mediu net a fost de 3180 lei. In decembrie 2009, salariul mediu net pentru salariatii din zona intermedierilor financiare a fost de 3.761 lei, noteaza publicatia Bursa.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3