930×122 CAPRA 5

bacalaureat-proba-orala

Greva si nu prea in scolile din judet

Pitesti. 31 mai. 2010.
Fiecare cu emotiile lor. Profesorii cu gandul la salariile injumatatite, iar elevii la examenul de Bacalaureat. In Arges, astazi a debutat de la ora 12.00 proba scrisa la limba straina, din cadrul examenului de Bacalaureat, proba care nu este notat ci elevul examinat primeste doar un atestat. In ciuda tuturor declarartiilor si zvonurilor privind boicotarea examenului de catre sindicalistii nemultumiti de taierile salariale, examenele au decurs in conditii normale, chiar daca peste 50% dintre profesorii argeseni nu au venit astazi la scoala. In Arges, au dat Bacalaureatul in jur de 7000 de elevi, in 42 de centre, iar la nivelul municipiului Pitesti, examenul s-a tinut in toate cele 17 centre. Proba de competente lingvistice la o limba moderna se va incheia pe 4 iunie.
Chiar daca profesori care au intrat in greva generala au anuntat ca nu se vor prezenta azi la cursuri, totusi o parte dintre acestia au venit la scoala pentru a superviza probele scrise. Cadrele care nu au intrat in greva isi desfasoara orele la clasa dupa un program schimbat, tinand cont ca in aceiasi unitate se sustin concomintent si cursuri si examinarile pentru Bac.
Pentru a acoperii lipsa profesorilor grevisti profesorii care faceau parte din comisiile de supraveghetori, Inspecoratul Scolar a chemat profesori de la alte unitati scolare sau chiar a apelat la profesorii pensionari.
Au fost insa si profesori care au ales sa nu intre in greva deoarece nu-si permit sa piarda din salariu zilele nemuncite. La Liceul Economic din Pitesti 12 profesori din totalul de 68 au preferat sa vina totusi la scoala, desi se opun masurilor de austeritate impuse de Guvern. Dascalii spun ca au rate la banci, copii de crescut si alte cheltuieli de intretinere care trebuiesc achitate din leafa mizera si nu pot accepta sa li se mai diminueze salariul pe perioada cat sunt in greva, asa ca au venit la ore. Si la Colegiul Zinca Golescu situatia intalnita a fost asemanatoare, aici dintr-un total de 112 profesori, 90 sunt in greva. Chiar si asa o parte dintre acestia au fost prezenti astazi alaturi de elevii de clasa a XII-a care au sustinut proba scrisa la o limba moderna.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90