930 x122 grota rece

gunoiuu

Gunoi lângă calea ferată

Multe proprietăţi private din Piteşti sunt bine îngrijite. Altele sunt lăsate de izbelişte. Nu face excepţia nici o proprietate de lângă cantonul CFR de peste drum de CNCD. Chiar aproape de barieră, pe partea stângă în sensul de mers spre oraş, o astfel de zonă de teren privat este pur şi simplu acoperită de gunoaie.

 

Evident, nu proprietarul a depozitat aici PET-uri, cartoane, plase, hârtii şi ambalaje de tot felul, sufocând pur şi simplu un copac care se află în zonă.

 

Sunt trecători care au aruncat, în timp, gunoaie de tot felul acolo, probabil crezând că este o groapă de gunoi nouă. Obligaţia proprietarului terenului este aceea de a împrejmui terenul, dar şi de a-l curăţa de gunoaie.

Iar obligaţia trecătorilor este aceea de a menţine ordinea şi curăţenia pe domeniul public. La acest capitol suntem încă deficitari.

Sunt mulţi cetăţeni care cred că bunurile comune, aşa cum este şi cazul domeniului public, nu sunt şi ale lor, aşa că aruncă tot ce le prisoseşte pe jos fără cea mai mică urmă de regret.

Nişte amenzi usturătoare pentru astfel de specimene nu ar strica, poate aşa ar lua şi ele frica şi măcar aşa ar menţine curăţenia dacă educaţia nu le permite să îşi dea seama cât de important este să trăim cu toţii într-un mediu cât mai curat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90