930×122 CAPRA 5

    Gură de oxigen pentru Termo Calor

    Joi, 30 august 2012, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Piteşti, ocazie cu care a fost aprobat un proiect foarte important pentru întreaga comunitate. Este vorba de majorarea capitalului social al SC Termo Calor Confort SA, prin creşterea gradului de participare a Consiliului Local.

    Acest sprijin reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru societatea care se confruntă cu mari probleme financiare din cauza restanţelor de la asociaţiile de proprietari, restanţe care se cifrează la circa 5 milioane de lei. Fără aceşti bani, Termo Calor ar fi putut rămâne fără gaze, ceea ce ar fi însemnat stoparea temporară a furnizării agentului termic pentru populaţie şi agenţii economici.

    SC Termo Calor este, practic, între ciocan şi nicovală: pe de-o parte, trebuie să achite furnizorului de gaze facturi în avans pentru a primi combustibil; pe de alta, legislaţia prevede un termen de 90 de zile în care Termo Calor poate primi banii de la clienţii săi. De aici până la blocaj nu mai este decât un pas.

    Consiliul Local a aprobat virarea sumei de 2 milioane de lei, urmând ca în septembrie să se evalueze sitzuaţia şi să se mai aloce, dacă e nevoie, bani. Primarul Tudor Pendiuc a spus că şi situaţia financiară a municipalităţii nu este tocmai grozavă, în fondul de rezervă mai fiind doar 600.000 lei pentru trimestrul IV, tot din cauza crizei economice.

    Tot joi a fost validat şi mandatul unui nou consilier local. Liberalul Tiberiu Avrămescu măreşte numărul consilierilor PNL la 4 în Consiliul Local, în vreme ce numărul consilierilor PSD scade la 12. Avrămescu îi succede în Consiliul Local pesedistului Mihai Oprescu, cel care a optat pentru funcţia de director al ITM Argeş şi era incompatibil cu statutul de ales local. PSD şi PNL au mers împreună în alegeri, sub sigla USL, iar Avrămescu era următorul candidat al USL pe listă.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3