Donaris 930 x 122

    boc

    Guvernul, „darnic” cu Piteştiul

    Sumele alocate de Guvern în 2012 pentru municipiul Piteşti sunt foarte mici. Vorbim în primul rând de circa 85 de milioane de lei pentru susţinerea activităţii de învăţământ preuniversitar, pentru că de alte sume nu mai poate fi vorba. Pare incredibil, dar Guvernul a găsit de cuviinţă să aloce Piteştiului suma totală de … 0 (zero) lei din cote defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale!

    Din acest punct de vedere, Piteştiul se numără printre cele mai defavorizate localităţi din România. În contextul în care multe locuri de muncă au dispărut, municipalitatea mai mizează în acest an şi pe 95 de milioane de lei din cota care îi revine din impozitul pe venitul global.

    Pe de lata parte, pentru anul 2012, rata datoriei publice a Piteştiului este de 6,2 milioane de lei. Nu este vorba de o sumă de bani care va fi plătită în contul unei datorii propriu-zise, ci de o sumă constituită drept garanţie de municipalitate pentru un credit accesat de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canal din oraş.

    Până acum, societatea şi-a onorat la timp toate obligaţiile, aşa încât municipalitatea nu a fost nevoită să plătească niciun leu.

    Banii sunt însă imobilizaţi în buget ca măsură de precauţie, astfel încât o eventuală sincopă în returnarea împrumutului contractat de SC Apă Canal 2000 SA să poată fi remediată în timp util.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90