Donaris 930 x 122

mascati_retinere

Hackerii pitesteni sunt urmariti de DIICOT si FBI!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Te­ritorial Ploieşti  efectuează 15 percheziţii do­mi­ci­liare – şase în municipiul Bucureşti, trei în mu­ni­ci­piul Constanţa, precum şi în Sinaia, Piteşti, Bră­ila, Craiova, Sibiu, com. Fintea, jud. Dîmboviţa, ac­ţiunea vizînd destructurarea unui grup in­frac­ţio­nal organizat transfrontalier, specializat în să­vîrşirea de infracţiuni informatice. Astfel, potrivit unui comunicat emis de DIICOT, în perioada oc­tombrie 2010 – aprilie 2012, Alexandru Ghi­ca şi Mihai Valentin Ursu au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alte 11 persoane, în scopul obţinerii de beneficii fi­nanciare substanţiale, prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice, prin în­căl­ca­rea măsurilor de securitate. Învinuiţii au obţinut, prin intermediul unor aplicaţii in­for­matice puse la dispoziţie de Alin Gabriel Ene, date informatice – IP-uri, user, parola, ale unor conturi de SIP şi VOIP, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela nu­mere cu suprataxă din străinătate (Marea Britanie, Germania, Spania, Taiwan, Sie­ra Leone etc.), obţinînd un procent de 10 – 15% din valoarea apelurilor pe minut.Un alt membru al grupării, Gabriel Ene, a per­tur­bat grav, fără drept, funcţionarea unui site oficial, pe care l-a ac­ce­sat ilegal, redirecţionînd clienţii care accesau site-ul către o aplicaţie pirat şi ulterior către o pagină contrafăcută.

În pe­rioada septembrie 2011 – aprilie 2012, învinuiţii Petru Et­cu şi Eugen George Ghiţă au postat pe site-uri spe­ci­a­lizate din Statele Unite ale Americii anunţuri de vînzare a unor autoturisme de lux, solicitînd potenţialilor clienţi fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri ban­ca­re. Datele astfel obţinute au fost utilizate în mod fraudulos pentru transferul unor sume substanţiale de bani din con­tul titularilor în conturile învinuiţilor. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 6.000.000 euro.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date in­for­matice, prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea fără drept a unor programe informatice, cauzarea unor pre­judicii materiale prin introducerea de date informatice în sco­pul obţinerii de mijloace materiale. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi conduse un număr de 17 persoane, în vederea audierii.

Procurorii DIICOT au co­laborat în instrumentarea cauzei cu ofiţeri din cadrul Secret Service si FBI. Cercetările în cauză au fost efectuate îm­preună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, iar per­­cheziţiile au fost efec­tuate cu sprijinul jan­dar­milor din cadrul Gru­pării Matei Ba­sarab Plo­ieşti.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3