930×122 CAPRA 5

wiki

Hackerii sustinatori ai fondatorului WikiLeaks au blocat cardurile in Romania

Ce au in comun hackerii, site-ul WikiLeaks si platile online din Romania ? Foarte mult, daca ne gandim la problemele cauzate de atacul unui grup de hackeri impotriva Mastercard.

Un grup de hackeri care sustin organizatia WikiLeaks cat si pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat site-ul Mastercard, facand indisponibile serviciile online ale companiei in mai multe tari, printre care si Romania, a anuntat miercuri compania Netopia Sistem.

„Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra platilor online cu cardul din Romania. Cu toate acestea, situatia a fost remediata iar tranzactiile online cu carduri Mastercard au fost reluate in cursul serii de ieri „, a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care detine mobilPay. ro, platforma din Romania care ofera plati online prin card bancar si plati prin SMS.

Un grup de activisti cibernetici au anuntat miercuri ca vor lansa mai multe atacuri informatice impotriva companiilor „anti-WikiLeaks”. Pana ieri fusesera afectate site-urile MasterCard, PayPal, Postfinance precum si adresa de mail a avocatului care repreziunta acuzarea in procesul de viol intentat fondatorului WikiLeaks.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3