EcoMoto 930×122

    elev_clasai

    Haos la înscrierea copiilor în clasa I şi în cea pregătitoare

    Luni, 5 martie, a început la nivel naţional prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, respectiv în clasa pregătitoare sau aşa-numita „clasă zero”. Softul care ar fi trebuit să asigure o înscriere uşoară şi fără intervenţii din afară s-a „gripat”, însă, aşa că în scurt timp totul s-a transformat în haos.

    Mulţi părinţi din Argeş au mers la şcolile de circumscripţie, respectiv cele apropiate de casele lor, pentru a-şi înscrie odraslele. Nu au putut decât câţiva pentru că puţin după ora 9,00 sistemul informatic naţional a picat. De abia în jurul orei 11,30 activitatea de înscriere a fost reluată, perioadă în care părinţii fie au fost trimişi la plimbare, fie au fost nevoiţi să aştepte pentru a nu-şi pierde rândul.

    Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, cei responsabili cu introducerea datelor nu au fost instruiţi, aşa că în unele cazuri înscrierea unui singur copil a putut dura şi o jumătate de oră!

    Mai mult, sistemul a funcţionat greoi, din cauza numărului mare de solicitanţi, iar mulţi părinţi au renunţat să mai aştepte, sperând ca în zilele următoare să aibă parte de o soartă mai bună. În tot acest timp, la Inspectoratul Şcolar se raporta că totul merge ca pe roate.

    Urmează o etapă şi mai dificilă, cea de înscriere a copiilor care nu sunt din circumscriptie şi care sunt şi mai mulţi. Dacă tot aşa va merge sistemul, atunci va fi vai şi amar!

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90