Donaris 930 x 122

zgomot

Harta de zgomot, spre final

Una dintre cele mai importante investiţii prevăzută de municipalitatea din Piteşti în bugetul pentru anul în curs este realizarea unei aşa-numite hărţi strategice de zgomot. Aceasta are rolul de a determina punctele fierbinţi din oraş unde nivelul de zgomot este peste limitele admise (cum ar fi din cauza traficului) şi de a se găsi măsuri pentru rezolvarea problemei.

Una din soluţii este aceea de creare a unor bariere de sunet, de tip perdea forestieră, care să absoarbă zgomotele şi să confere locatarilor un confort mai mare.

Ei bine, prima parte a acestei hărţi a fost finalizată. Conform concluziilor formulate de specialişti, cea mai importantă sursă de zgomot în municipiu o reprezintă traficul rutier, în special în zonele Prundu, Nord şi Podul Viilor.

A doua sursă importantă de zgomot este activitatea industrială iar a treia este reprezentată de muzica prea tare din unele localuri.

Urmează acum etapa a doua, aceea de a definire a soluţiilor şi apoi partea de implementare a acestora.

Harta de zgomot este o investiţie a municipalităţii care a fost prevăzută încă de acum câţiva ani, dar procesul de elaborare a acesteia este unul destul de dificil, mai ales că se constată şi o dinamică anume a apariţiei zonelor unde ar putea fi probleme cu zgomotul.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90