EcoMoto 930×122

    harta-judetul-arges

    Harta sărăciei în Argeş

    Vin alegerile, aşa că primarii îşi fac încă de pe acum socoteala pe câte voturi se pot baza. Se spune că primarii în funcţie sunt greu de dat jos, mai ales într-un singur tur de scrutin, şi mai ales când aceştia au intrument puternic la îndemână. Vorbim de ajutoarele sociale cu care, trebuie spus, unii dintre edili chiar şantajează cetăţenii: „nu mă votezi, nu îţi dau ajutor”. Aceleaşi ajutoare sociale sunt şi motiv de bau-bau: „Cel care va veni primar după mine nu vă va mai da ajutoare sociale, aşa că votaţi-mă pe mine!”. Este interesant de văzut, aşadar, care sunt localităţile unde sunt asistaţi social care, de regulă, votează cu primarul în funcţie tocmai pentru a-şi păstra ajutoarele sociale.

    Într-o competiţie electorală, fiecare vor contează. Mai ales la ţară unde populaţia nu este foarte numeroasă. Se ştie, de exemplu, că prezenţa la urne la ţară este de circa 50%. Dintr-un total de, să zicem, 2.000 de alegători cu drept de vot, vin la urne 1.000. Aşa că cineva poate fi ales primar cu doar câteva sute de voturi!

    Iată de ce statistica privind ajutoarele sociale este foarte importantă la acest moment. Conform datelor furnizate de Agenţia de Prestaţii Sociale, în tot judeţul primesc venit minim garantat circa 6.000 de persoane (mai puţini ca în alţi ani, din cauza condiţiilor mai dure impuse de autorităţile centrale la acordarea ajutorului), iar alocaţii pentru susţinerea familiei primesc circa 11.600 de persoane.

    Cele mai multe ajutoare sub forma venitului minim garantat sunt acordate în judeţ în comuna Călineşti – 271, dar şi la Cetăţeni sunt 227 de persoane care primesc ajutor. Din punct de vedere al ajutorului de susţinere a familiei, cele mai multe ajutoare se dau la Mihăeşti (255).

    În mediul urban, cele mai multe sume sub forma venitului minim garantat se acordă în Câmpulung Muscel (100), iar cele mai multe alocaţii de susţinere a familiei se acordă în Piteşti (375).

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90