930 x122 grota rece

    FESTIVALUL_CASCAVALULUI_BRADULET_1

    Horă cu elvețieni la Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ

    Valea Vâlsanului a îmbrăcat timp de trei zile straie de sărbătoare în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ, un eveniment unic în judeţ.

    FESTIVALUL_CASCAVALULUI_BRADULET_2Sute de artişti valoroşi ai Argeşului, nume mari ale cântecului popular românesc, meşteri populari şi specialişti în prepararea deliciosului caşcaval  au fost vedetele festivalului. Oaspeţi ai Galeşului au fost şi numeroase personalităţi din viaţa publică: prefectul Cristian Soare, Florin Tecău, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, parlamentari, primari şi şefi de instituţii.

    FESTIVALUL_CASCAVALULUI_BRADULET_3Una dintre surprizele Festivalului Caşcavalului a constituit-o prezentarea mesajului comisarului pentru agricultură în Comisia Europeană, Dacian Cioloş. Pentru că, din motive obiective, nu a putut onora invitaţia de a participa la eveniment, înaltul demnitar a transmis un mesaj video, care a fost proiectat pe un ecran. În cuvântul său, Cioloș a salutat iniţiativa autorităţilor locale de a promova produsele autentice româneşti şi a felicitat organizatorii şi întreaga comunitate din satele Brăduleţului.

    FESTIVALUL_CASCAVALULUI_BRADULET_4Gazda Festivalului Caşcavalului, primarul Evlampie Alecu, a avut în aceste zile oaspeţi din localitatea elveţiană Onex, cu care comuna Brăduleţ este înfrăţită de peste 20 de ani. Elveţienii au fost fascinaţi de meşteşugurile descoperite la Brăduleţ, de frumuseţea tradiţiilor şi de autenticitatea şi valoarea folclorului argeşean. Reprezentanţii comunităţii din Onex s-au bucurat alături de locuitorii comunei Brăduleţ de cele trei zile de spectacol şi au învăţat de la artiştii locali câteva din tainele dansurilor populare româneşti, prinzându-se în horă alături de argeşeni.

    FESTIVALUL_CASCAVALULUI_BRADULET_5Pe parcursul celor trei zile de festival, pe scenele amplasate în cele trei sate ale comunei Brăduleţ s-au perindat peste 1000 de artişti veniţi din toate colţurile judeţului.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90