NOR CURIER 930X122

Pitesti

HORA UNIRII, BĂTUTĂ ASPRU DE VÂNT ÎN PITEȘTI (GALERIE FOTO)

Astăzi în Pitești au fost aniversați oficial cei 156 de ani de la Mica Unire din 1859, unire făcută sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

La monumentul dedicat domnitorului lideri administrativi și politici, cadre militare, militanți unioniști și simpli cetățeni au participat la o festivitate cu slujbă religioasă, depunere de coroane de flori și cântece interpretate de Corul Veteranilor. Ca în fiecare an pe 24 ianuarie, Puiu Mărgescu, actor al Teatrului „Alexandru Davila”, l-a jucat pe domnitorul Cuza. La sfârșit cei prezenți s-au prins în hora unirii.

„Vedeta” evenimentului a fost vântul, care a bătut cu putere și care a accentuat senzația de frig, termometrele indicând doar 6 grade Celsius.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Printre oficialitățile prezente s-au numărat subprefectul Ion Burnei, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, și Cornel Ionică, viceprimar al Piteștiului. Prefectul Mihai Oprescu și președintele CJ, Florin Tecău, au lipsit. Tecău este în Focșani, acolo unde participă la festivitățile ocazionate de Mica Unire la invitația „baronului” de Vrancea, Marian Oprișan.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90