930 x122 grota rece

SEMNUL_INTREBARII

Ți-ai trimite copilul să învețe în astfel de școli?

Zeci de școli și de grădinițe din Argeș vor începe noul an școlar fără autorizație sanitară de funcționare.

Un număr de 89 de unități școlare din învățământul preuniversitar din totalul de 563 existente în județ nu au primit autorizație de la Direcția de Sănătate Publică. Majoritatea, pentru că nici măcar nu sunt racordate la rețeaua de apă curentă.

„Din fericire, sunt școli și grădinițe mici, care au un număr foarte mic de copii”, declară inspectorul școlar general al județului, Florin Gardin. În lipsa autorizațiilor, acestea vor funcționa, totuși, ca și anii trecuți, pe baza unor avize sanitare provizorii.

O altă problemă este securitatea în unitățile de învățământ preuniversitar din Argeș. Din totalul de 563, 264 nu au asigurată paza sub nicio formă. Nu au nici paznici, nici firmă de securitate angajată, nici camere video de supraveghere și niciun fel de sistem de alarmare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90