930×122 CAPRA 5

    nicos

    I-au luat banii lui Nicolescu şi au virat către PDL

    În urmă cu puţin timp, în luna februarie a anului 2012, conducerea PDL Argeş a prezentat cinci noi achiziţii. Este vorba de tot atâţia primari care şi-au exprimat adeziunea la PDL şi vor candida pentru acest partid. Patru dintre au activat până acum în PSD iar unul în PRM. Cei patru foşti pesedişti sunt Mircea Păuna de la Muşeteşti, Vasile Nică de la Valea Danului, Daniel Dincuţă de la Corbeni şi Mihai Dumitrescu de la Merişani. Al cincilea este Nicolae Barbu de la Valea Iaşului. Când anume au făcut aceştia pasul decisiv este însă cel mai important: după ce au primit alocările de fonduri de la Consiliul Judeţean pentru anul în curs, Consiliu care este condus de PSD. Toţi au invocat apoi că nu au primit bani suficienţi pentru proiectele pe care le derulează în comunele lor. Aşa să fie?

    Într-o şedinţă specială a Consiliului Judeţean Argeş, care a fost una cu scântei, s-au alocat fonduri pentru toate comunele judeţului. Câţi bani s-au dat la cele cinci comune?

    Iată care sunt alocările oficiale de fonduri: Muşăteşti – 357.000 de lei, Corbeni- 416.000 de lei, Merişani- 267.000 de lei, Valea Danului- 266.000 de lei şi Valea Iaşului – 66.000 de lei. După cum se poate observa, cei mai puţini bani din cele cinci comune i-a primit Valea Iaşului care, însă, are un buget propriu foarte mare prin prezenţa unor agenţi economici importanţi pe teritoriul său (cum ar fi fabrica Dr. Oetker).

    Sumele pe care le-au primit comunele conduse de cei patru primari pesedişti care au schimbat macazul către PSD sunt rezonabile, ba chiar mari dacă ne gândim că în Bradu, unde conduce PDL, s-a alocat suma de 67.000 de lei (aici este însă o situaţie asemeni celei de la Valea Iaşului). Dar sunt comune conduse de oameni ai PSD în care sumele sunt mult mai mici. La Miroşi, de exemplu, s-au dat doar 152.000 de lei, la Morăreşti doar 187.000 de lei, la Stoeneşti- 66.000 de lei sau Mărăcineni – circa 60.000 de lei.

    Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş, susţine că nu va lua atitudine de vreun fel vizavi de mutarea celor 4 primari ai săi. „Să ştiţi că aveam informaţii despre ei şi despre alţii. Dar avem şi oameni cu care să câştigăm primăriile, nu e o problemă. Nu o să mă apuc acum să retrag finanţările acordate acestor comune, nu fac aşa ceva, treaba primarilor că au plecat. Noi nu facem ce fac cei de la putere, asta este clar”, a spus Constantin Nicolescu.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3