NOR CURIER 930X122

PROTEST_ROSIA_MONTANA

Și în Pitești s-a protestat împotriva proiectului Roșia Montană!

În mai multe orașe din țară, inclusiv în București, au avut loc duminică seara proteste de stradă împotriva proiectului Roșia Montană.

Un astfel de protest s-a desfășurat și în Pitești, în Piața „Vasile Milea”, piața în care se află sediul Prefecturii. În jur de 20 de persoane, majoritatea tineri, au manifestat pașnic față de proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană-județul Alba.

La sfârșitul lunii trecute, Guvernul Ponta a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roșia Montană. Proiectul va ajunge în Parlament pentru dezbateri și adoptare. Exploatarea este programată să înceapă în anul 2016. Cea mai mare parte din proiectul Roșia Montană este deținută de compania canadiană Gabriel Resources, aproape 81%, în timp ce restul reprezintă participarea statului român, prin compania Minvest.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90