Posada 930 x 122

cod galben

IARNĂ ÎN APRILIE. VREMEA REA SE PRELUNGEŞTE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cu puţin timp în urmă noi atenţionări cod galben şi cod portocaliu. Codurile vizează şi judeţul Argeş (click pe hartă pentru mărire!):

Citiți și: ULTIMA ORĂ! ARGEȘ: AVERTIZARE DE LA METEOROLOGI

COD GALBEN

PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 9 – 21 APRILIE, ORA 14

Citiți și: ALERTĂ METEO. ATENȚIE, ȘOFERI!

Fenomene vizate: precipitaţii în general însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte şi intensificări ale vântului.

În intervalul de timp menţionat vor fi precipitaţii mai ales în regiunile estice și centrale, acolo unde cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.

În Moldova și Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar în zona deluroasă din sudul țării, precum și în deltă vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, acolo unde vitezele la rafală vor atinge 55…65 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopților de joi/vineri și vineri/sâmbătă local se va semnala brumă.

COD PORTOCALIU

PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 18 – 21 APRILIE, ORA 9 

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali şi intensificări ale vântului.

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada. (Foto Arhivă: descriptiv) 

Nisan 555×222
Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066