EcoMoto 930×122

euro-bani-publimedia-shutterstock

Iată în ce județe se dă cea mai multă șpagă!

Un site anticorupție preia, sub puterea anonimatului, mesaje de la români din toate colțurile țării în care aceștia precizează cuantumul celei mai recente șpăgi date și domeniul de funcționare a instituției în care au oferit mita.

Printre cele mai noi postări pe www.piatadespaga.ro, datată 4 noiembrie, se află una din Pitești. Cetățeanul respectiv reclamă că pe 15 septembrie anul curent a dat șpagă 100 de lei cash în domeniul Sănătății. De altfel, Sănătatea conduce detașat în topul domeniilor în care se ia șpagă, top întocmit de site pe baza mesajelor primite. Urmează, în ordine, domeniul Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Justiție, Învățământ și Achiziții Publice/Concesiuni/Privatizări.

Pe baza acelorași reclamații adunate de-a lungul timpului, www.piatadespaga.ro a calculat și media șpăgii la nivel național și pentru fiecare județ în parte. Media națională ar fi de 206 euro. Argeșul, cu 106 euro, s-ar situa sub această medie. Cea mai mare medie a șpăgii o înregistrează Vasluiul, cu 3.050 de euro, urmat de județul Olt, cu 2.009 euro. La polul opus, cea mai mică medie a mitei, de doar 22 de euro, este în Teleorman. Iată alte medii ale șpăgii: Harghita – 749 de euro, Timiș – 359 de euro, Constanța – 347 de euro, Cluj – 312 euro, București-Ilfov – 283 de euro, Brașov – 80 de euro, Sibiu – 73 de euro și Prahova – 65 de euro.

Repetăm, este vorba de calcule realizate exclusiv în funcție de cuantumul șpăgii precizat, sub puterea anonimatului, în reclamațiile comunicate pe site de către cetățeni din întreaga țară. Proiectul www.piatadespaga.ro este gestionat de asociația EPAS.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3