930×122 CAPRA 5

meșteri populari

IATĂ CE POȚI CUMPĂRA DE LA TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI! VEZI GALERIE FOTO!

În Piața Primăriei din centrul Piteștiului s-a deschis în această dimineață Târgul meșterilor populari. Expun meșteri din patru județe: ceramişti, pictori de icoane, meşteri în arta lemnului și creatoare de textile, de port popular, păpuşi şi podoabe tradiţionale din Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj şi Prahova. La vânzare sunt și produse apicole (miere și polen crud). Deși tarabele nu sunt multe, oferta este cât de cât variată.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

De pildă, de la tanti Maria din comuna vâlceană Băbeni puteți cumpăra linguri, oale și alte obiecte pentru bucătărie, toate făcute din lemn. Familia Dumitru, din Pitești, expune coroniţe (10-12 lei bucata), feţe de masă (de la 35 de lei în sus), căciuliţe pentru toate vârstele (20-25 de lei), brăţări cu tricolor și ciorapi din lână (15-25 de lei), botoşei din lână și costume tradiţionale românești pentru copii (40 de lei). Și profesorul Silviu Cătălin Manda, de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Pitești, vă invită să-i vizitați standul. Puteți cumpăra de la el diverse obiecte sculptate în lemn: ladă de zestre (40-100 de lei), candele (25-35 de lei) sau troiţe (40-60 de lei).

Potrivit organizatorilor, Consiliul Județean Argeș și Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, târgul va rămâne deschis până duminică, 31 august, inclusiv. Față de programul anunțat inițial, a intervenit o modificare: mâine, sâmbătă, târgul se va muta în Golești, la Ziua Fiilor şi a Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului. Duminică va fi redeschis în Piața Primăriei Pitești, putând fi vizitat, ca și astăzi, între orele 9 și 21.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3