Donaris 930 x 122

penescu_ingandurat

ÎCCJ: Penescu ținea evidența șpăgii pentru Antonie Solomon!

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității motivația în cazul condamnării la câte 3 ani de închisoare cu executare a lui Cornel Penescu și Antonie Solomon.

„Inculpatul Solomon Antonie, în calitatea de primar al municipiului Craiova, avea cunoştinţă de faptul că SC PIC SA a construit fără autorizaţie de construire, întrucât a aplicat amenda de 100.000.000 de lei, însă ulterior nu a mai dispus intrarea în legalitate, omiţând această situaţie în cazul autorizaţiei de construire emise sub nr. 303/2006.  

(…) Că s-a remis mita este evident şi din faptul că iniţial cererea de emitere a autorizaţiei de construire a fost respinsă, iar ulterior, după remiterea mitei, fără să se întâmple nimic care să schimbe situaţia de fapt, cererea de emitere a autorizaţiei de construire a fost soluţionată favorabil de primarul municipiului Craiova. (…) Inculpatul Penescu Gheorghe Cornel ţinea o evidenţă strictă a tuturor sumelor plătite, inclusiv a celor cu titlu de mită, care, însă, ca şi justificare, se regăseau cu menţiunea «comision», «protocol»”, se arată în motivare.

Amintim că luna trecută Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe omul de afaceri piteștean Cornel Penescu și pe Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, acum senator PP-DD, la câte 3 ani de pușcărie cu executare. Penescu, pentru dare de mită, iar Solomon, pentru luare de mită. Potrivit judecătorilor, în 2006 Antonie Solomon a primit 50.000 de euro șpagă, în câteva tranșe, de la Cornel Penescu.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată tot la ÎCCJ, la completul de cinci judecători.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90