EcoMoto 930×122

    permise_auto

    Imbulzeala la Permise la Pitesti

    Peste 500 de argeseni s-au înghesuit, marţi, 8 ianuarie 2013, la Serviciul de Permise Auto Arges pentru a-şi preschimba permisele de conducere. La coadă s-au aflat şi persoane care aveau permise eliberate în perioada 2010-2012, deci care nu trebuiau sa se conformeze noilor reglementari legale privind permisele. Mulţi dintre oameni s-au aşezat la coadă de la ora 6.00, iar la un moment dat au apărut chiar certuri între ei. Jandarmii au intervenit pentru ca situaţia să nu degenereze.

    La rând s-au aşezat şi persoane care aveau permise eliberate în perioada 2010-2012, acestea spunând că i-a speriat prezentarea la medic, obligatorie din 19 ianuarie, şi costul acestei examinări.

    La rândul lor, reprezentanţii Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Argeş afirmă că aglomeraţia este cauzată de faptul că oamenii „nu au înţeles legea”.

    „Au fost prelucrate 90 de permise într-o oră şi vom reuşi să luăm în evidenţă azi 700-800 de persoane, dar problema nu este aceasta. Noi ne-am mobilizat şi facem faţă situaţiei, dar problema este că am întâlnit patru solicitanţi cu permise eliberate în perioada 2010-2012, o prezenţă la coadă nejustificată a acestora, care este cauzată de neînţelegerea legii”, a declarat adjunctul şefului Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Argeş, Marian Ivan.

    Şoferii care îşi vor schimba permisele auto după 19 ianuarie, când intră în vigoare modificările la Codul Rutier, vor plăti aceeaşi taxă de 68 de lei, dar vor fi obligaţi să facă vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă.

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90