930X122 MAIA

drapel

IMPRESIONANT! DRAPEL URIAȘ ÎN PITEȘTI PENTRU UNIREA CU BASARABIA (GALERIE FOTO)

Cei 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au fost sărbătoriţi astăzi în avans în Piteşti.

Citiți și: Pitești. Amendat de Poliție pentru că a vrut să își „salveze” fiul

Cel mai spectaculos moment a fost „Marşul Unirii”, desfășurat din Piața Primăriei până la monumentele dedicate marilor personalități basarabene Grigore Vieru și Ion și Doina Aldea Teodorovici. Până la monumente, situate în zona Camerei de Conturi Argeș, în spatele Prefecturii, participanții la marș, în special elevi, au purtat prin centrul orașului un drapel tricolor imens, cu o lungime de 150 de metri.

„Personal, evenimentul mi s-a părut unul minunat, ceva ce nu se vede foarte des în provincie. Mi-ar fi plăcut să ni se alăture pe parcursul marşului şi alţi piteşteni, dar, din păcate, nu a fost aşa. Elevii s-au mobilizat şi le mulţumesc pe această cale!

Citiți și: Cimitir de LUX în Pitești!

În continuare, însă, piteştenii nu aderă la această formă de patrotism care este unionismul, aşa cum ne-am dori noi. Importanţa acestei zile este colosală în istoria României şi ar trebui marcată la justa ei valoare. Este primul pas spre Marea Unire din 1918, iar pentru el şi-au dat viaţa mii de soldaţi. A uita ziua de 27 martie înseamnă a uita tot sângele vărsat şi toate chinurile prin care românii noştri au trecut în friguroasa Siberie!

Prin acest eveniment am dorit a le trezi piteştenilor conştiinţa naţională şi a le aminti că Basarabia a fost şi va fi în veci pământ românesc!”, a spus Mihaela Petruţa, coordonatorea filialei Argeș a Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, organizator al marșului.

Programul s-a încheiat la monumentele dedicate personalităților din Basarabia, cu depuneri de coroane, o slujbă religioasă de pomenire, un moment artistic pregătit de actriţa Luminiţa Borta, de la Teatrul „Alexandru Davila”, şi un spectacol muzical.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90