930×122 POSADA 5

fratica

În cazul demolării rafinăriei Arpechim, primarul din Bradu nu mai poate trage de timp

Situaţia rafinăriei de pe platforma Arpechim din Piteşti rămâne în continuare încurcată, deşi s-a schimbat Guvernul. În ciuda demersurilor făcute de autorităţile locale şi judeţene, austriecii de la OMV care sunt patroni la Petrom îşi văd mai departe de planurile de demolare a rafinăriei, în condiţiile în care deja aceasta nu mai funcţionează. Până acum, primarul din Bradu a făcut tot posibilul să blocheze demolarea, dar se pare că nu mai poate trage de timp la nesfârşit.

OMV Petrom a făcut cerere la Primăria Bradu pentru a obţine autorizaţie de demolare încă de anul trecut. De atunci şi până acum, însă, Primăria tergiversează luarea unei decizii. Demolarea este astfel blocată, dar primarul Florin Frătică susţine că nu mai poate face mare lucru în acest caz. „Nu putem ţine la infinit demolarea Arpechim pe loc.

 

Odată şi odată trebuie să îi dăm undă verde. Sper doar ca până atunci să se mişte lucrurile şi să fie salvată rafinăria. Ar fi important nu doar pentru localitatea noastră, dar şi pentru judeţ ca industria petrohimică să fie salvată”, a spus Florin Frătică.

Până una-alta, soarta rafinăriei depinde de cea a Oltchim Râmnicu – Vâlcea. Combinatul vâlcean este scos la privatizare, iar managementul actual şi-a exprimat dorinţa de a prelua şi rafinăria de la Piteşti pentru a realiza un sistem integrat.

Unul dintre agenţii economici înscrişi însă în cursa pentru Oltchim nu are deloc pe plac ideea preluării activelor de la Piteşti. Şi când spunem active ne referim atât la rafinărie, cât şi la petrochimia care deja este la Oltchim.

Nemţii de la PCC SE s-au opus tot timpul investiţiilor de la Piteşti, acţionarii principali minoritari de la Oltchim dorind doar unitatea de la Vâlcea, considerând că cele de la Piteşti nu produs altceva decât pierderi.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3