Donaris 930 x 122

    În premieră, oamenii din serviciile secrete au vorbit în Pitești despre Revoluţie

    Astăzi, la Universitatea de Stat din Piteşti a avut loc lansarea celui de al 16-lea număr al revistei „Vitralii-Lumini şi Umbre”, publicaţie a veteranilor din serviciile române de informaţii.  Cu această ocazie s-a vorbit şi despre Revoluţia din decembrie 1989, dar şi despre economia subterană.

    Profesorul universitar Cristian Trancotă, general de brigadă în rezervă, redactor şef al revistei, a vorbit despre obiectivele acestei publicaţii, dar şi despre meseria în sine.

    „Serviciile nu ar trebui niciodată să fie implicate în treburile politice. Din păcate, se repetă şi acum greşeala care s-a făcut mereu cu serviciile secrete: comanda politică. În ceea ce priveşte Revoluţia din decembrie 1989, aş vrea să subliniez un singur lucru: ofiţerii de securitate nu s-au implicat în reprimarea Revoluţiei şi nu au tras vreun cartuş în acest sens”, a spus Trancotă.

    Acesta a mai afirmat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, i-ar fi precizat la un moment dat că economia subterană a ţării ar fi nu la un nivel de circa 40%, cum se vorbeşte acum, ci în realitate s-ar cifra la 70%!

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3