Donaris 930 x 122

Arges

ÎN SFÂRȘIT! SPOR NATURAL POZITIV ÎN ARGEȘ

În septembrie, cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate, evoluţia principalelor fenomene demografice înregistrate în judeţul Argeş s-a caracterizat prin creşterea faţă de luna precedentă a natalităţii cu 13, 4% (543 de nou-născuți, faţă de 479 în august) şi prin reducerea cu 4 cazuri (-0, 7%). a mortalităţii generale (538 de decedați, față de 542 în august).

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Potrivit Direcției Județene de Statistică, instituția care furnizează aceste informații, comparativ cu luna septembrie 2014, numărul de nou-născuți a fost mai mare cu 14, 8% (+70), iar al deceselor, cu doar 1, 9% (+10).

Vestea mare și bună este că după o lungă perioadă de timp în septembrie 2015 în Argeș s-a înregistrat, în sfârșit, spor natural pozitiv. Cu alte cuvinte, numărul nașterilor a depășit numărul deceselor (+5).

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

Chiar dacă diferența este mică, știrea merită bine punctată, fie și cu putere de simbol, în condițiile în care lună de lună, de mulți ani încoace, Argeșul înregistrează numai și numai spor natural negativ. De altfel, ca în întreaga țară, în Argeș sunt mari probleme din punct de vedere demografic: natalitatea scăzută a condus și conduce la diminuarea semnificativă a numărului de locuitori ai județului.

Mai remarcăm un lucru. Precedenta lună în care Argeșul a avut spor natural pozitiv a fost tot septembrie: septembrie 2014. Vă invităm să citiți detalii în articolele următoare, publicate de ePitești acum un an:

http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/exclusiv-eveniment-demografic-arges/

http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/mai-multe-gravide-arges/

Direcția de Statistică mai precizează că în luna septembrie a acestui an în Argeș a fost înregistrat un singur caz de mortalitate infantilă (decese la vârsta de până un an). Amploarea fenomenului s-a redus la jumătate comparativ cu luna august 2015 şi cu 3 cazuri față de septembrie 2014.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3