pizzeria sapori  930 122

arpechim_ansamblu

In somaj tehnic pentru a treia luna consecutiv

Circa 1.000 de angajati ai combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) si o parte din cei de pe platforma petrochimica de la Pitesti vor fi trimisi in octombrie, pentru a treia luna consecutiva, in somaj tehnic pentru o perioada limitata. Motivul este acela al lipsei materiei prime si a capitalului de lucru in conditiile in care rafinaria de la Pitesti este inchisa iar statul nu a facut progrese in achizitionarea acestei unitati. „Consiliul de Administratie, in sedinta din 29 septembrie, a aprobat reducerea temporara, in luna octombrie, a activitatii la nivelul Oltchim, fara incetarea raporturilor de munca”, se arata intr-un comunicat trimis Bursei de Valori (BVB) de catre combinatul chimic. Oltchim are 3.454 angajati.

In luna septembrie, o treime din angajatii combinatului au fost in somaj tehnic, dupa ce in august Oltchim si-a redus activitatea la 30% din capacitate si a trimis un procent similar de salariati in somaj tehnic.

In perioada de somaj tehnic salariatii primesc o indemnizatie de 80% din salariul de baza, corespunzator locului de munca ocupat.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital. Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE controleaza 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

PIZZERIA SAPORI 555 222
New Profesional Consult 570×90