Donaris 930 x 122

vulpe_mare

Încă o vulpe turbată în Argeş!

Autorităţile argeșene sunt iar în alertă din cauza unui nou caz de rabie la vulpe, al doilea după ce recent a fost declarată zonă epizootică (pentru supravegherea focarului) în comuna Izvoru. De această dată, vulpea turbată a fost depistată în Mozăceni, satul Babaroaga.

Autorităţile îi îndeamnă pe locuitorii din zonă să fie precauţi, iar mişcarea animalelor domestice (de exemplu la târguri sau la păşune) va fi atent monitorizată. În plus, vor fi vaccinate împotriva turbării carnasierele precum câinii şi pisicile. Pe o rază de 3 kilometri în jurul comunei Mozăceni a fost instituită zonă de protecţie, iar pe o rază de 10 kilometri zonă de supraveghere.

Dat fiind faptul că acest caz de rabie a apărut pe un fond important de vânătoare (fondul cinegetic Mozăceni), şi evoluţia animalelor sălbatice va fi urmărită.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90