930 x122 grota rece

Încă un cod galben de caniculă! Autoritățile, în alertă!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis azi o nouă atenționare cu cod galben de caniculă pentru Argeş. În sudul judeţului vor fi, însă, întrunite condiţiile unui cod portocaliu, cu temperaturi și mai mari.

Astfel, de astăzi şi până mâine, la ora 18, este anunţată vreme caniculară în tot judeţul, temperaturile maxime urmând să ajungă şi la 38 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (sau de confort termic) va depăşi pragul critic de 80.

În alte judeţe apropiate de Argeş, precum Braşov, Dolj sau Olt, a fost instituit cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de circa 40 de grade Celsius.

Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi că au fost alertate comitele locale pentru situaţii de urgenţă, iar primăriilor li s-a cerut să pună la dispoziţia cetăţenilor corturi, apă potabilă şi prim ajutor în caz de nevoie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90