930×122 CAPRA 5

    kalman

    Încă 128 de cereri aprobate pentru programul “Casa verde – 2011- persoane fizice!”

    Administraţia Fondului pentru Mediu  a publicat  incă o listă cu solicitanţi (persoane fizice) acceptaţi în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, sesiunea 2011. Printre aceştia se numără şi argeşeni.

    Conform precizărilor Administraţiei Fondului pentru Mediu, solicitanţii ale căror dosare de finanţare au fost aprobate se vor prezenta la sediul ARPM Pitesti pentru semnarea contractelor de finanţare, având asupra lor actele de identitate, în original, numai după aprobarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu, dată care va fi anunţată pe site-ul AFM.

     

    Contractul de finanţare intră în vigoare la data semnării lui de către ambele părţi (Administraţia Fondului pentru Mediu şi solicitant) şi îşi încetează valabilitatea la finalizarea proiectului, dar nu mai târziu de 12 luni de la data semnării.

    „Conform listei publicate recent pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), din cele 147 de dosare depuse la Agenţia Regională  pentru Protecţia Mediului Piteşti în perioada 2 – 6 iunie 2011, 128 de dosare au fost acceptate în vederea finanţării şi 19 dosare  au fost respinse.

    Persoanele fizice ale căror dosare de finanţare au fost respinse pot face contestaţii în termen de 10 zile de la data comunicării rezultatelor, respectiv până la data de 06 februarie 2012 şi, în funcţie de motivul respingerii, pot avea şanse de soluţionare a acestora”, a spus Zoltan Kalman, directorul Agenţiei Regionale de Mediu Piteşti (ARMP).

    Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) acordă beneficiarului o finanţare nerambursabilă,  în valoare de 6.000 lei (pentru realizarea proiectului ce vizează instalarea de panouri solare sau centrale termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice) sau 8.000 lei (pentru realizarea proiectului ce vizează instalarea de pompe de căldură).

    Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) nu acordă plăţi în avans şi finanţează cheltuieli eligibile efectuate numai după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3