New Profesional Consult 930 x 122

militari_morti_afganistan

Inca doi militari ai Batalionului din Curtea de Arges au murit in Afganistan!

Pitesti. 23 iunie. 2010.
Doi militari din Batalionul 33 Manevra din Curtea de Arges, dislocat in Afganistan, au cazut la datorie miercuri, 23 iunie, ora 14.30 (ora Romaniei). Militarii mai aveau putin de stat in Afganistan si terminau stagiul din teatrul de razboi. Sergentul major Dan Ciobotaru si caporalul Paul Caracuda executau o misiune de lupta pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip Humvee in care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, actionat de la distanta.

In urma deflagratiei, cei doi militari si-au pierdut viata.
Sergentul major Dan Ciobotaru, promotie 2007, avea 28 de ani si era necasatorit. Caporalul Paul Caracuda, in varsta de 36 de ani, era angajat in Ministerul Apararii Nationale din anul 1996, era casatorit si avea doi copii. Ambii militari erau din Brasov si fusesera detasati la Batalionul 33 Manevra din Curtea de Arges pe o perioada determinata, urmand ca la finalul misiunii sa se intoarca la unitatea din Brasov unde erau incadrati.
Ministrul apararii nationale a acordat gradul de sublocotenent post-mortem celor doi militari care si-au sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan. De asemenea, ministrul apararii a inaintat Presedintelui Romaniei propunerile de decorare a sublocotenentilor post-mortem Dan Ciobotaru si Paul Caracuda cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.
Numarul militarilor romani care au murit in Afganistan se ridica la 15. Alti 53 de militari au fost raniti. In teatrul afgan de operatiuni militare sunt dislocati aproximativ 1.460 de militari romani, dintre care 1.350 in ISAF. Incidentul a avut loc la numai o zi dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca din 2011 va fi redus numarul militarilor romani din teatrele de operatiuni de peste hotare.

{loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90