New Profesional Consult 930 x 122

IncendiuMuzeuGolesti006

Incendiu…asteptat la Muzeul Golesti

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri, 27 septembrie, la Muzeul Golesti din Stefanesti. Este vorba de un Complex Muzeal National, totusi, asa ca si incidentul a starnit emotie mare. S-ar putea spune insa ca a fost un…incendiu asteptat! Incendiul a izbucnit de la „clasicele” focuri puse la resturi vegetale…

Cu cativa ani in urma, la Muzeul Golesti au fost  montate sisteme speciale pentru prevenirea si stingerea incendiilor, in special retele de hidranti care au fost montate in muzeul in aer liber. In plus, sita de pe casele din muzeul in aer liber a fost tratata cu o solutie speciala pentru a rezista la un posibil sinistru.

Iata ca de ce le-a fost frica celor de la Golesti, nu au scapat. Incendiul a izbucnit in jurul orei 16.00, pompierii intervenind prompt la fata locului. Chiar si asa, au avut nevoie de mai bine de o ora pentru a stinge flacarile care, din fericire, nu au inceput in muzeul in aer liber, ci la sectia de istorie, aproape de conac.

La Muzeu au ajuns atat echipaje de pompieri, cat si o ambulanta SMURD. S-a constata ca focul cuprinsese acoperisul de sita, de circa 350 mp suprafata, al sectiei de istorie. Aproape 20 de subofiteri au fost mobilizati la fata locului.

Atat Constatin Nicolescu, dar si Simona Bucura-Oprescu, presedinte si, respectiv, vicepresedinte ai CJ Arges, au ajuns in scurt timp la Golesti. Directoarea muzeului, Filofteia Pally, a declarat ca sectia, aflata inca in renovare, era inchisa publicului, ca nu continea obiecte de patrimoniu si ca singura paguba o constituie acoperisul, care oricum trebuia refacut.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3