930×122 CAPRA 5

Oameni_56610500

Începe simularea pentru recensământul populaţiei

Înaintea perioadei oficiale de desfăşurare a recensămîntului populaţiei şi locuinţelor, Direcţia Judeţeană de Statistică va face o probă pentru a verifica atât eficienţa operatorilor, cât şi acurateţea datelor pe care le au în evidenţă.

 

Similarea va avea loc în intervalul 7-16 mai 2011, în timp ce Recensământul real se va desfăşura timp de zece zile în octombrie a acestui an, mai exact între 22 şi 31 ale lunii respective.

 

Pentru desfăşurarea procedurilor, judeţul va fi împărţit în şapte sectoare de probă, din care trei sunt stabilite în Municipiul Reşedinţă de judeţ.

Procesul nu va însă unul atât de simplu, reprezentanţii Direcţiei de Statistică fiind puşi în încurcătură şi din cauza documentaţiei incomplete pe care o au în momentul de faţă. Este vorba, aşa cum au afirmat angajaţii instituţiei, de neadaptarea primăriilor la noua metodologie care conţine şi efectuarea ortofotoplanurilor. Acestea trebuie refăcute în oraşe şi municipii, urmând ca în sprijinul autorităţilor să vină OCPI-ul care va pune la dispoziţie informaţiile deja aplicate. Modificarea ortofotoplanurilor va trebui făcută însă de toţi cei vizaţi până la jumătatea lunii iulie 2011.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90