930×122 CAPRA 5

    accident01

    Inconstienta! Rally Show Pitesti – la un pas de tragedie!

    accident06
    Pitesti. 09 mai. 2010.
    Pitesti Rally Show s-a incheiat prost pentru organizatorii argeseni, respectiv Directia pentru Sport Arges. Un monopost de Formula 3000 – Lola F3000 99/50 Cosworth, pilotat de Lucien Hora, a fost la un pas sa provoace o tragedie. Bolidul a scapat de sub control in prima curba a traseului, in dreptul intersectiei de la Electrica, iar masina a intrat in bordura, apoi s-a rasucit si s-a oprit intr-un stalp de iluminat.

    Din fericire doar experienta pilorului Hora a facut ca niciunul dintre zecile de spectatori aflati in acel loc sa nu fie ranit. Cativa oameni au fost raniti usor in busculada care s-a format cand, speriati, spectatorii au incerat sa fuga din calea masinii, care din fericire nu a urcat pe trotuar.
    Incidentul, ca a pus sfarsit demonstratiei Rally Show, a fots al treilea dintr-o serie de evenimente mai usoare care s-au inregistrat doar in cateva minute. Vinovat de acest accident se face un membru din staff-ul administrativ al competitiei care nu respectat conditiile de siguranta si nici nu a comunicat oficialilor aflati la start, prezenta sa pe traseu. Acesta, fara sa anunte a intrat pe traseu in recunoastere si circuland pe contrasens, cu un opel, in intersectie s-a trezit fata in fata cu monopostul de Formula 3000. Ambele masini au degajat una in stanga, alta in dreapta, insa din cauza vitezei bolidul s-a rasucit pe strada, pneul din staga spate a explodat, monopostul a lovit bordura, a intrat in gardul viu, iar apoi s-a lovit de stalpul de iluminat, revenind inapoi pe traseu.
    In urma incidentului show-ul automobilistic a fost anulat. Vinovatul a fost imediat luat de catre organizatori de politisti si dus sa dea explicatii pentru gestul sau de inconstienta care a provocat grave avarii monopostului de F 3000 si care se putea sfarsi tragic.lola_f3000

     

    Fisa Tehnica Lola 99/50:
    Greutate: 568 Kg
    Roti: 11″ fata, 16″ spate
    Cutie de viteze: secventiala cu 5 trepte
    Motor: Cosworth V8
    Cilindree: 3000 cmc
    Putere Maxima: 498 CP
    {loadposition inside}

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3