NOR CURIER 930X122

soldati_romani

Incorporarea devine obligatorie!

17 februarie 2010.
Incorporarea tinerilor devine obligatorie, insa doar pe hartie. Tinerii cu varsta de18 ani care nu se prezinta la centrele militare pentru a fi luati in evidenta vor fi amendati de acum inainte. Potrivit unui proiect de lege aprobat, miercuri 17 februarie, de Guvern, persoanele care au implinit varsta majoratului sunt obligate sa se prezinte la centre in termenul legal de sase luni de la impalinirea varstei. In caz contrar, vor fi obligati sa plateasca o amenda cuprinsa intre 100 si 300 de lei. Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii, se mai arata in proiectul legislativ.
Proiectul in care este inclusa aceasta prevedere modifica Legea referitoare la suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat, intrata in vigoare in 2005.
Serviciul militar pe baza de voluntariat ramane in vigoare, insa la varsta majoratului, barbati trebuie sa se prezinte la centrele militare pentru luarea in evidenta, selectionare, stabilirea aptitudinilor si a optiunilor privind modul de indeplinire a indatoririlor militare in caz de razboi, stare de mobilizare ori stare de asediu.
Guvernul a decis sa ia aceasta masura pentru ca numarul tinerilor luati in evidenta a inceput sa scada foarte mult.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3