Donaris 930 x 122

filarmonica

filarmonica1

INCREDIBIL CE SE ÎNTÂMPLĂ LA FILARMONICA PITEȘTI!

În cei câțiva ani de existență, Filarmonica Pitești și-a câștigat respectul publicului meloman. Prestația remarcabilă a orchestrei Filarmonicii și concertele cu artiști celebri au smuls binemeritate ropote de aplauze.

Citiți și: Este haos pe Drumul Expres! Sute de mașini blocate în trafic, acum!

În ciuda succesului, însă, Filarmonica Pitești are probleme. De la lipsa unei săli adecvate pentru spectacole până la lipsa… scaunelor! Da, ați citit bine! Filarmonica nu dispune de suficiente scaune pentru instrumentiștii orchestrei sale. Scaune noi nu pot fi cumpărate nu pentru că nu s-ar găsi bani. Managerul instituției, Jean Dumitrașcu, precizează că de vină este o ordonanță de urgență dată în anul 2008 de Guvernul Tăriceanu, ordonanță care se află și acum în vigoare. Ordonanța, emisă la început de criză și din rațiuni de economisire a banului public, interzice practic astfel de achiziții inclusiv în cazul unor instituții ca Filarmonica Pitești. Prin urmare, managerul Dumitrașcu a apelat la o donație. Chiar și așa, însă, tot mai e nevoie de niscaiva scaune.

„Este o problemă reală! Am făcut rost eu de o donație de 60 de scaune. Două sunt rupte de tot, nu le mai putem cârpi. Chiar e o problemă reală! Ne mai trebuie circa 7 scaune! Scaune pe care, la concerte, le luăm cu împrumut!”, spune managerul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3