930×122 CAPRA 5

    turistic

    Indice de utilizare turistică mai mare

    Hotelierii şi cabanierii din Argeş au motive să fie mai mulţumiţi decât până acum. Astfel, în primele 9 luni ale anului în curs, indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost de 16,0%, cu 0,4 puncte procentuale mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent.

    Chiar şi aşa, însă, se constată că cel puţin la nivel oficial (căci turismul la negru este în floare…), unităţile de cazare au fost mai mult goale.

    În perioada analizată, indici de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică peste valoarea medie a judeţului au înregistrat motelurile (51,4%), hotelurile (18,2%) şi pensiunile turistice urbane (16,7%).

    Celelalte tipuri de unităţi de cazare turistică au înregistrat indici de utilizare sub media judeţului, cu niveluri cuprinse între 15,2% (cabanele turistice) şi 4,1% (hostelurile şi bungalourile).

    După zona turistică, indici de utilizare netă peste media judeţului au înregistrat unităţile de cazare din oraşul reşedinţă de judeţ (16,9%), iar din punct de vedere al confortului numai unităţile clasificate
    cu 4 stele (25,0%).

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90