pizzeria sapori  930 122

masini

Inmatricularile, in usoara crestere

Inmatricularile de masini au crescut ca numar in Arges, la fel ca in toata tara. Cu toate acestea, se poate constata ca cifrele sunt inca departe de datele disponibile pentru perioada similara analizata in anul 2009 cand, de asemenea, era tot criza economica.

Pentru prima data dupa mult timp, in Arges s-a inregistrat in septembrie o crestere a numarului de inmatriculari de masini noi. Si in prezent ponderea cea mai mare o detin inmatricularile de masini vechi, second-hand, dar masinile noi incep sa recastige din terenul pierdut din cauza crizei. Totusi, fata de anul trecut numarul inmatricularilor este in continuare scazut, mai mic cu 2,5% fata de septembrie 2009.

Marcile Renault, Volkwagen si Opel au inregistrat in septembrie 2010, cele mai importante cresteri in ceea ce priveste vanzarile in Romania, cu procente cuprinse intre 9,71 si 85,68%.

Marca autohtona de automobile, Dacia, a inregistrat o diminuare de 9,07%, in septembrie, pana la 1.784 unitati, dar s-a mentinut pe primul in privinta cotei de piata.

Pana una-alta, insa, piata second-hand „duduie”. Se aduc cu duiumul masini din afara tarii, argesenii preferand o masina mai veche, dar rulata pe drumuri infinit mai bune decat in Romania si care au optiuni disponibile acum la preturi mari. Strainii, la randul lor, sunt bucurosi ca scapa de vechituri si isi pot cumpara masini noi, multe dintre acestea fiind chiar Dacia.

PIZZERIA SAPORI 555 222
New Profesional Consult 570×90