New Profesional Consult 930 x 122

casa_verde

Inscrieri pentru „Casa Verde”

Argesenii pot depune dosare pentru editia din 2011 a programului “Casa Verde” incepand cu 1 iunie. Fondurile pentru sesiunea de anul trecut au fost epuizate, desi inca mai sunt dosare care trebuie analizate. Programul are in vedere stimularea folosirii sistemelor de producere a energiei verzi.

Pentru sesiunea din acest an a Programului “Casa Verde” adresata persoanelor fizice nu exista modificari semnificative fata de editia anterioara, insa valoarea alocata pentru 2011 este apropiata cu cea din 2010, respectiv 100 milioane de lei.

“Casa Verde” este un program de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme ecologice de incalzire, care utilizeaza energie solara, eoliana etc.

Programul destinat persoanelor fizice consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, in functie de tipul instalatiei de incalzire pentru care a optat beneficiarul, dupa cum urmeaza: pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 de lei pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Dosarele se depun la Agentiia de Mediu a judetului. O persoana are posibilitatea sa depuna, in cadrul sesiunii de finantare, un singur proiect, dar in acelasi proiect are posibilitatea de a cumula doua tipuri de instalatii.

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3