NOR CURIER 930X122

Inspector de la Finante Arges, prins in timp ce primea mita

mm DNA Pitești a arestat un inspector de la Direcția de Finanțe, se anunta prin intermediul site-ul instituției. Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 29 de zile dupa ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, sâmbătă, 7 martie. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, efectuează acte de urmărire penală faţă de NEACŞU DUMITRU  şi BADEA ION, inspectori asistenţi în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş – Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual în legătură cu infracţiuni de corupţie.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat că, la data de 24 februarie 2010, inculpatul Neacşu Dumitru şi învinuitul Badea Ion, în calitate de inspectori fiscali, au efectuat un control la localul unde denunţătorul – persoană fizică autorizată – îşi are sediul. Denunţătorului i s-a comunicat constatarea unor nereguli, iar ulterior, inculpatul Neacşu Dumitru i-a cerut acestuia o sumă de bani, pentru ca să nu îi fie aplicată o amendă în cuantumul prevăzut de lege, de minimum 8.000 lei. Suma pretinsă ca mită nu a fost precizată, denunţătorului cerându-i-se însă să se raporteze la valoarea amenzii prevăzut de lege, între 8.000 lei şi 40.000 lei. La data de 6 martie 2010, inculpatul Neacşu Dumitru a fost prins în flagrant delict de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, după ce a primit suma de 400 lei (RON). Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a mai rezultat că cei doi inspectori fiscali au completat raportul de inspecţie fiscală al denunţătorului – persoană fizică autorizată – cu menţiuni nereale raportate la data desfăşurării controlului.
Inculpatului Neacşu Dumitru şi învinuitului Badea Ion li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data 6 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Neacşu Dumitru care urmare a prinderii acestuia în flagrant delict. La data de 7 martie 2010, Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, respectiv începerea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesare în vederea propunerii unor măsuri preventive, respectiv creării cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90